Салон за красота попадна поподна в черния списък на Националната агенция

...
Салон за красота попадна поподна в черния списък на Националната агенция
Коментари Харесай

Данъчни затвориха салон за красота в Пловдив, заради нарушения

Салон за хубост попадна поподна в " черния лист " на Националната организация за приходите. 
Прочетете още
Заради данъчни отговорности той предстои на запечатване в период до 30 дни. 

Обектът е изящен център " Скин разкош ", ситуиран в близост до пл. " Житен пазар ". В него се вършат редица процедури за лице и тяло. Собтсвеник на студиото е Мария Андонова посредством сдружението " Слим естетик ". Данъчните са разкрили нарушавания при отчитането на комерсиалната активност в студиото за хубост. 

Инспектори на Национална агенция за приходите са хванали в крачка за нарушавания на законодателството и кафене на ул. " Крайречна " 28а - в сърцето на ромския квартал " Столипиново ". Обектът е благосъстоятелност на сдружението " Асан Аоглу и синове " на Анас Мехмед.

И двата обекта подлежат на насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “. Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания. Първо на обектите ще бъде лепнато предупредително известие за затварянето, а след това ще бъде осъществено и самото запечатване за избрания от данъчните период. 

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, санкцията може да бъде заплатена, само че това не въздейства на осъществяването. Тя просто ще отпадне, в случай че съдът се произнесе в тази тенденция.

Основните аргументи комерсиалните обекти да попаднат в листата е неточно издаване на касови бележки, проблеми при данъчното отчитане или незаплащане на налози. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР